De Snertrit volgens Arjen en Harm

Begin dit jaar was daar de uitnodiging voor de traditionele snertrit. Met het milde weer deze winter lijkt dit ons de ideale gelegenheid om mijn geliefde 155 weer eens uit te laten. Helaas hebben we in de week voor de rit nog een klein beetje nachtvorst, wat voor onze wegbeheerders alle reden is om nog snel even de nodige kilo’s zout te deponeren. Dus op zaterdag nog maar snel even de ingepekelde 159 gewassen zodat we toch in stijl kunnen rijden en de 155 nog wat pekel kunnen besparen.

Zondag ochtend zijn we al vroeg uit de veren en met de cruisecontole op bescheiden snelheid tokkelen we met de 159 richting Harmelen waar bij aankomst blijkt dat toch de nodige klassiekers zijn gekomen. Na een gezellige babbel en een welkomstwoord starten we met de rit. Via smalle weggetjes langs de diverse rivieren en stroompjes voert de rit door Vinkeveen waar Teus zijn routeboek aangeeft dat eetcafé De Schans een prima pleisterplaats is. 

Nu hebben we in het verleden geleerd dat als Teus zegt dat het ergens goed vertoeven is, het bijna een belediging is als je dan doorrijdt. Dus u raadt het al, wij uit de Alfa en naar binnen. Na het bestellen van een koffie en een cola stond er nog zoveel lekkers op het menu dat er al snel een bestelling volgde. Na deze versnaperingen werd de route hervat en na het passeren van kasteel de Haar kwamen we terug in Harmelen bij Gianni La Forgia waar we ons al snel realiseren dat het doel van de rit uiteindelijk snert eten was. Na een kom snert en iets te drinken zitten we overvol en sturen we de 159 weer richting het noorden. 

Al met al hebben we weer eens ouderwets genoten van de gezelligheid, de mooie route door een schitterende omgeving en tot slot van al het lekkers.

Nogmaals bedankt voor deze fantastische dag.

Arjen en Harm 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: