Buitenlandreis 2023

Na drie jaar noodgedwongen wachten is het eindelijk weer zover: We (Rob en Teus) hebben de koe bij de horens gevat om een gezellige reis te organiseren en een optie genomen op een Hotel.

Voor een prachtige reis naar Duitsland in het lange pinksterweekend in mei 2023.

4 dagen genieten in het merengebied van Mecklenburg-Vorpommern en het schiereiland Rügen.

Na verkenning in de Vogezen, België en Duitsland zijn we tot de conclusie gekomen dat de prijzen van hotelovernachting en eten en drinken, op voor ons reisgezelschap geschikte plaatsen, schrikbarend zijn gestegen. Dit zou beteken dat we voor een reis met een verblijf van 4 dagen, met ontbijt en avondeten op het niveau van onze eerdere reizen, meer dan € 1000,- per equipe kwijt zouden zijn.

Dat kunnen en willen we niet aanprijzen voor de Vriendengroep Alfa Romeo Liefhebbers Nederland.

Daarom zijn we gaan mailen naar onze hotels van voorafgaande jaren en er was nog een hotel dat vriendelijke prijzen hanteerde en waar iedereen die eerder mee is geweest nog steeds vol lof over is.

Het fantastische ontbijt, de heerlijke buffet diners, het geweldige terras en de rustige ligging, de mooie kamers. Maar vooral de bijzondere omgeving!

In het voormalige Oost-Duitsland (de DDR), met bezoek aan Rügen, met zijn prachtige krijtrotsen uitkijkend over de Oostzee, en Binz met haar prachtige architectuur. Wat te denken van het grootste hotel ter wereld, “Prora”: Waanzinnige 4,5 km lang. En dan Peenemünde, waar de onbemande V-1 raketten werden gemaakt en afgeschoten richting Londen. Of verkenning van de prachtige omgeving  vanaf het water met een mooie boottocht over de Müritzsee, een van de vele meren van het Mecklenburgische Seenenplatte. En natuurlijk nog veel meer bezienswaardigheden!

(En als je toch daar bent kun je er gemakkelijk nog een paar dagen Berlijn aan vastplakken, dat is maar 130 km zuidelijker).

Kortom, een onvergetelijke reis naar een niet alledaagse en voor velen onbekende bestemming!

Het arrangement:

  • Verblijf in Hotel Gutenmorgen in Flecken Zechlin.
  • 4 x overnachting in comfort kamers.
  • 4 x ontbijtbuffet.
  • 4 x dinerbuffet (eten zo veel je maar wilt).
  • 1 x muziekavond (Verrassing! zelfs wij weten het niet..).
  • Routeboek met informatie over de omgeving.
  • Verrassing van de organisatie.

De investering voor deze onvergetelijk leuke ervaring:

Per Equipe, 2 personen op een kamer:           € 875,-

Alleenreizende, 1 persoon op een kamer:     € 580,-

Ga je mee? Meld je dan per omgaande, doch uiterlijk vóór 15 december a.s., aan via teus@btb-transportbegeleiding.nl of r.extra@extravisie.nl  

Betaalgegevens volgen nadat je je hebt aangemeld en je betaling dient uiterlijk 30 december 2022 ontvangen te zijn.

(Bij onvoldoende deelname kan de reis niet doorgaan en worden betaalde investeringen gerestitueerd).

Wij hopen dat je (weer?) meegaat met de gezelligste Vriendengroep van Alfa Romeo Liefhebbers!

(En daarvoor hoef je niet persé in een Alfa Romeo te rijden..)

Teus en Rob

Dwars door Drenthe rit geannuleerd!

Helaas heeft de organisator moeten besluiten om de rit die voor aanstaande zondag gepland was te annuleren. Er hadden zich net te weinig mensen aangemeld om het voor de locaties van begin- en eindpunt rendabel te maken. Wellicht heeft de lage opkomst ook te maken met een rit van de Scarb aanstaande zondag.
Namens de VARLN willen we de organisatie hartelijk bedanken voor de inzet en we hopen jullie op een volgend evenement weer te zien!

Dwars door Drenthe Rit

Na de Midden Brabant Rit en het Pinksterkampeerweekend kunnen we het vierde evenement van 2022 aankondigen: De Dwars door Drenthe Rit. Deze rit wordt verreden op zondag 25 september en start in Nijeveen om 10.00. Meer informatie is te vinden op de pagina van het evenement en is te bereiken door hier te klikken. Op deze pagina kun je je ook inschrijven voor de rit.

Hopelijk tot 25 september dus!

Midden Brabant Rit

Na de Noord Nederland rit (foto’s volgen snel!) en het Pinksterkampeerweekend kunnen we het derde evenement van 2022 aankondigen: De Midden Brabant Rit. Deze rit wordt verreden op zondag 19 juni en start in Dussen. Meer informatie volgt zo snel mogelijk, maar als je er sowieso bij wilt zijn kun je je al inschrijven door hier te klikken.

Hopelijk tot 19 juni dus!

Pinksterkampeerweekend

Na twee jaar zonder het vertrouwde VARLN Pinksterkampeerweekend kunnen de liefhebbers van kamperen dit jaar gelukkig weer los! Van 3 tot 6 juni staat niets meer in de weg om af te reizen naar het altijd mooie Luxemburg. Dit jaar hebben we een bijzonder plekje gevonden in het Müllerthal, ofwel ‘Klein Zwitserland’ inLuxemburg. Deze streek heeft die bijnaam niet voor niets, dus mooie weggetjes zijn gegarandeerd! We zijn te gast op de mooie en rustige Camping De la Sure in Reisdorf. Deze camping ligt aan de oevers van de Sure, tussen de altijd gezellige stadjes Vianden en Echternach. Meer informatie over deze camping kun je vinden op https://campingdelasure.lu/nl/

Op de camping zijn ook een aantal ingerichte safaritenten. Mocht je daarvan gebruik willen maken kijk dan zelf naar de beschikbaarheid op hun site en boek dit ook zelf zo snel als mogelijk. Natuurlijk kun je, als kamperen niet echt je voorkeur heeft, ook zelf in de omgeving een hotelletje of B&B opzoeken. In de directe omgeving van Reisdorf zijn genoeg hotels te vinden. ’s Avonds kun je dan uiteraard gezellig aansluiten op de camping.

Wat zijn de plannen voor het weekend? Trouwe bezoekers weten het al, maar voor de nieuwsgierigen: Vanaf vrijdag (maar natuurlijk ook eerder) kun je terecht op de camping. De zaterdag geeft dan gelegenheid om de omgeving te verkennen, wat te
winkelen of lekker te genieten op de camping. Denk aan Vianden, de stad Luxemburg of een van de grote winkel Malls die Luxemburg tegenwoordig kent. Enne, zeker in deze periode is tanken in Luxemburg een verademing voor je portemonnee! Op zaterdagavond is er natuurlijk de gezellige barbecue. Zoals elk jaar geldt: zorg voor je eigen vlees en barbecue, dan weet je zeker dat je niets te kort komt! In de omgeving zijn er winkels voor een lekker stukje vlees en een goed biertje.

Voor de zondag hebben we een niet al te moeilijke, leuke puzzelrit uitgezet, waarbij de nadruk op het rijden en het genieten van de omgeving ligt. Op maandag kan iedereen dan weer terug naar huis, of er natuurlijk nog een paar dagen aan vast plakken.

Enthousiast geworden, maar toch nog vragen?? Bel (liefst na 18.00 uur), of mail, met: Paul Varekamp (06-53.68.77.52, dafalfa@kabelfoon.nl), of Hans
Visser (06-14.74.02.68, hans.visser@hotmail.com)

Als je inschrijft krijg je later nog aanvullende informatie voor het weekend. Buiten de normale kosten voor de camping en verblijf zijn er geen kosten verbonden aan het weekend.

Als je gebruik wilt maken van een verhuurmogelijkheid op de camping, een hotel of B&B, zul je dit zelf moeten reserveren maar meld je dan ook bij ons aan.

Helaas hebben we dit jaar maar een beperkt aantal
plaatsen, dus probeer z.s.m, maar uiterlijk 15 april,
je inschrijving te mailen aan: dafalfa@kabelfoon.nl
Als je inschrijft krijg je later nog aanvullende
informatie voor het weekend.

Vermeld de volgende gegevens bij je aanmelding per mail. Geef graag wel het aantal mensen en kampeermiddelen op zodat wij en de camping niet voor verassingen komen te staan met de indeling

Naam:

Adres:

Postcode/woonplaats:

E-mail:

Telefoon:

Ik kom met: tent/caravan/vouwwagen/camper (indien meer, graag ook aantal opgeven)
Of maak gebruik van een hotel in de buurt (wel zelf reserveren!)
Aantal volwassenen:

Aantal kinderen (t/m12 jr.):

Aantal auto’s:

Stroom gewenst bij tent of caravan: ja/nee

Arriveert (waarschijnlijk): vrijdag/zaterdag

Noord Nederland Rit 2022

Na de zoveelste Lockdown zit het ons nu eindelijk weer eens mee: We mogen weer in groepsverband bij elkaar komen en het wordt weer tijd de paarden van onze Alfa’s de sporen te geven. Deze keer starten we op een unieke locatie tussen de meest uiteenlopende klassiekers en sportwagens. Na de start rijden we door het gevarieerde landschap van Overijssel en een stukje van Drenthe. Die laatste provincie staat bekend om zijn Hunebedden, maar er zijn ook andere stenen te vinden. Uiteraard hebben we de leukste wegen en dorpen voor u geselecteerd. Verder maken we kennis met diverse beroepen en besteden we aandacht aan de woningnood.

Op het eindpunt, iets zuidelijker dan het startpunt, kunt u lekker ontspannen en een hapje eten. We zijn er welkom, alsof we ons op ons eigen terrein bevinden. Als alle punten geteld zijn keert u hopelijk weer voldaan huiswaarts en is het wachten op de volgende rit. Zo is de cirkel weer rond.

We ontvangen u graag op zondag 24 april a.s. vanaf 10.00u bij:

Carrosso Classic & Sportscars

Eekstraat 2, 8375 HN Oldemarkt

Aanmelden is verplicht en kan t/m 20 April. Voor aanmelden klik hier.

Erik Koster
Harm Hoekstra
Henk Oosting

Limburgrit 3 oktober 2021

Limburgrit 3 oktober a.s.

Een prachtige rit door Midden en Noord Limburg.

Het startpunt is:

Auto Creemers

Solvayweg 3

6049 CP  Herten

Aankomst bij Creemers om 10.00 uur.

Uiteraard is er volop gelegenheid om optimaal te genieten van de prachtige omgeving en/of lunch (voor eigen rekening).

Het eindpunt van de rit is in de omgeving van Venlo.
 
Aanmelden is noodzakelijk via secretariaat@varln.nl of via 072-5740260. Graag met vermelding van naam, lidmaatschapsnummer en 06 nummer waarop u (eventueel tijdens de rit) bent te bereiken.

Voor het eerst na alle corona perikelen hebben wij weer een eindpunt op een terras, maar in verband met de catering is

de uiterlijke inschrijftermijn woensdag 29 september.

  
Niet VARLN lid maar wel Alfa rijder/liefhebber? Van harte welkom, tenzij het maximum aantal deelnemers is bereikt. Wij vragen € 5 inschrijfgeld.
 
Wij houden ons aan de richtlijnen i.v.m. corona, dat wil in ieder geval zeggen:


– Blijf thuis bij klachten en laat u testen
– Houd 1,5 meter afstand van anderen

Corona check op eindpunt bij eindbestemming