Amici’s garage

Zomaar een woensdagavondje in Amici’s Garage. De meisjes mooi gemaakt voor het pinksterkampeerweekend. Motor er uit, ergens anders blok er weer in. Meteen maar eens leuke kuipstoelen monteren. En na gedane arbeid eens aan de borrel en de bruine fruitschaal. Mooi weer op komst !!

Maasduienrit zaterdag 30 september

In de aankondiging van de maasduienenrit staat een foutje. Zondag 30 september bestaat namelijk helemaal niet. De rit zal dus plaatsvinden op zaterdag 30 september.

Om je aan te melden voor de rit, gelieve te mailen naar: flavian@live.nl  of jeroenverstraten@hotmail.com / app Paul : 06-11417804

Onze excuses voor het ongemak en de verwarring.

MAASDUINENRIT VERPLAATST NAAR ZONDAG 30 SEPTEMBER

Beste Alfa-vrienden;

Op zondag 11 juni as. hadden we de Maasduinenrit gepland staan.

Middelpunt van deze dag zou een toffe startlocatie zijn en een gezellig samenzijn met een inkijkje in  “Amici’s Garage” bij Huize Verstraten.

Echter: De laatste weken werd duidelijk dat beide locaties binnenkort geheel onbereikbaar zullen zijn tot begin september vanwege aanleg riolering.

Dan vinden wij het beter om de rit te verplaatsen omdat “Amici’s Garage” juist de spil van de dag moet zijn!

Iedereen die zich al had aangemeld voor 11 juni aanstaande: Evengoed super bedankt voor jullie aanmelding want zonder deelnemers geen samenzijn!

We zouden het dan erg fijn vinden als belangstellenden zich nu al willen  aanmelden voor 30 september.

( mail : flavian@live.nl & jeroenverstraten@hotmail.com / app Paul : 06-11417804 )

Wellicht tot ziens op zondag 30 september in Broekhuizenvorst voor een mooie rit vol verrassingen en aansluitend een gezellig samenzijn!

De garage zal nog nooit zo goed opgeruimd en gekuist zijn als op deze dag…

Jeroen en Paul Verstraten

Pinksterkampeerweekend 2023

Ook dit jaar gaat het vertrouwde Pinksterkampeerweekend natuurlijk weer door!
Vanwege de goede ervaringen vorig jaar hebben we er voor gekozen dit jaar weer naar dezelfde camping in Luxemburg te gaan: Camping De la Sure in Reisdorf (https://campingdelasure.lu/nl/).
De camping ligt aan de oevers van het riviertje de Sure op de grens van Luxemburg en Duitsland, vlakbij Diekirch, Echternach en Vianden.

Ben je niet zo van het kamperen? Helaas zijn de verhuurmogelijkheden op de camping op dit moment al bezet, maar wellicht komt er nog iets vrij. Er zijn ook voldoende hotels in de omgeving, zoals bijvoorbeeld Hotel Dimmer op loopafstand, of B&B’s. Overdag kun je dan natuurlijk gezellig op de camping aansluiten.

Wat zijn de plannen voor het weekend? Vanaf vrijdag (maar natuurlijk ook eerder als je dat zou willen) kun je terecht op de camping. De zaterdag geeft dan gelegenheid om de omgeving te verkennen, wat te winkelen of lekker te genieten op de camping. Denk aan Vianden, de stad Luxemburg of een van de grote winkelmalls die Luxemburg kent. Op zaterdagavond is er natuurlijk de traditionele en altijd gezellige barbecue.

Voor de zondag hebben we een niet al te moeilijke, leuke puzzelrit uitgezet, waarbij de nadruk op het rijden en het genieten van de omgeving ligt.
Op maandag kan iedereen dan weer terug naar huis, of er natuurlijk nog een paar dagen aan vast plakken.

Heb je nog vragen?? Bel (liefst na 18.00 uur), of mail, met: Paul Varekamp (06-53.68.77.52, dafalfa@kabelfoon.nl), of Hans Visser (06-14.74.02.68, hans.visser@hotmail.com)

Helaas hebben we dit jaar maar een beperkt aantal plaatsen op de camping, dus probeer z.s.m, maar uiterlijk 15 april, je inschrijving te mailen aan: dafalfa@kabelfoon.nl. Wij reserveren dan de campingplaatsen.
In de week vóór Pinksteren ontvang je dan nog de laatste aanvullende informatie voor het weekend.

Als je gebruik wilt maken van een hotel of B&B in de omgeving, dan zul je dit echter wel zelf moeten reserveren, maar vergeet niet je ook bij ons aan te melden i.v.m. de puzzelrit!
Vermeld alsjeblieft de volgende gegevens bij je aanmelding:

Naam:
Adres:
Postcode/woonplaats:
E-mail: Telefoon:
Ik kom met: tent/caravan/vouwwagen/camper (indien meer, graag ook aantal opgeven)
Of maak gebruik van een hotel in de buurt (wel zelf reserveren!)
aantal volwassenen:

aantal kinderen (t/m12 jr.):

aantal auto’s:
Stroom gewenst bij tent of caravan: ja/nee
Arriveert (waarschijnlijk): vrijdag/zaterdag

Het aantal mensen en kampeermiddelen is belangrijk zodat wij en de camping niet voor verassingen komen te staan.

Graag tot ziens in Luxemburg!

Paul Varekamp en Hans Visser

Uitnodiging Maasduinenrit en nog een toetje na de snert..

Beste vrienden,

Jullie zijn van harte uitgenodigd voor de Maasduinenrit op 11 juni aanstaande. We hebben een samenzijn in gedachten met een gezellige opening en afsluiting.

Hopelijk tot ziens in Broekhuizenvorst!

Jeroen en Paul Verstraten

Video Snertrit

Uit de foto’s en filmpjes van de deelnemers aan de Snertrit hebben we nog een korte video samengesteld, klik daarvoor op het plaatje hieronder.

De Snertrit volgens Arjen en Harm

Begin dit jaar was daar de uitnodiging voor de traditionele snertrit. Met het milde weer deze winter lijkt dit ons de ideale gelegenheid om mijn geliefde 155 weer eens uit te laten. Helaas hebben we in de week voor de rit nog een klein beetje nachtvorst, wat voor onze wegbeheerders alle reden is om nog snel even de nodige kilo’s zout te deponeren. Dus op zaterdag nog maar snel even de ingepekelde 159 gewassen zodat we toch in stijl kunnen rijden en de 155 nog wat pekel kunnen besparen.

Zondag ochtend zijn we al vroeg uit de veren en met de cruisecontole op bescheiden snelheid tokkelen we met de 159 richting Harmelen waar bij aankomst blijkt dat toch de nodige klassiekers zijn gekomen. Na een gezellige babbel en een welkomstwoord starten we met de rit. Via smalle weggetjes langs de diverse rivieren en stroompjes voert de rit door Vinkeveen waar Teus zijn routeboek aangeeft dat eetcafé De Schans een prima pleisterplaats is. 

Nu hebben we in het verleden geleerd dat als Teus zegt dat het ergens goed vertoeven is, het bijna een belediging is als je dan doorrijdt. Dus u raadt het al, wij uit de Alfa en naar binnen. Na het bestellen van een koffie en een cola stond er nog zoveel lekkers op het menu dat er al snel een bestelling volgde. Na deze versnaperingen werd de route hervat en na het passeren van kasteel de Haar kwamen we terug in Harmelen bij Gianni La Forgia waar we ons al snel realiseren dat het doel van de rit uiteindelijk snert eten was. Na een kom snert en iets te drinken zitten we overvol en sturen we de 159 weer richting het noorden. 

Al met al hebben we weer eens ouderwets genoten van de gezelligheid, de mooie route door een schitterende omgeving en tot slot van al het lekkers.

Nogmaals bedankt voor deze fantastische dag.

Arjen en Harm 

De kop is eraf

Vandaag is het nieuwe seizoen van start gegaan met de ooit traditionele Snertrit. Tegen 10.30u begon het terrein van La Forgia Classico in Harmelen zich te vullen met Alfa’s in allerlei soorten en maten, aangevuld met hier en daar een Fiat.

Hoewel erg vroeg in het seizoen was de opkomst hoog en al gauw was het binnen een gezellige drukte, waar onder het genot van koffie en koek werd bijgepraat.

Naast een groot aantal oude bekenden waren er ook nieuwe gezichten, dus het idee van een open vriendenclub waar iedereen welkom is lijkt te werken!

Na een gloedvolle introductie door Teus vertrokken de equipes voor een mooie rit van een kleine 70km. In de Covidperiode hebben veel mensen de schoonheid van ons eigen land herontdekt, maar het blijft verrassend wat een mooie wegen en weggetjes er vaak al dicht bij huis zijn. Het was weliswaar geen zonovergoten dag, maar nagenoeg droog en de enige Spider in het gezelschap werd open gereden, inclusief de rit vanuit Breda en weer terug. Dit ondanks de temperatuur van een graad of vijf… Chapeau!

Halverwege de rit was er gelegenheid om wat te drinken bij een gezellige uitspanning in Vinkeveen waar onze komst was aangekondigd en na afloop van de rit stond de organisatie ons in Harmelen op te wachten met snert, roggebrood met spek, broodjes en een ruime keuze aan drankjes. Het was allemaal perfect geregeld.

Vanaf deze plek willen we Teus en Rob, Rina, natuurlijk Gianni la Forgia en alle anderen die dit mogelijk gemaakt hebben hartelijk danken voor een heel gezellige dag. Als je erbij bent geweest en je foto’s wilt delen dan kan dat via info@varln.com. We zetten van alle foto’s nog een mooie selectie op de site. (Verstuur ze aub niet op al te hoge resolutie, dat schijnt de mail niet aan te kunnen.)

En het zou helemaal geweldig zijn als je je ervaringen van deze dag (of andere Alfa gerelateerde avonturen) in een stukje tekst wilt samenvatten. Als je het mailt zetten wij het op deze site.

Alle deelnemers en de organisatie nogmaals bedankt en laten we deze traditie zo lang mogelijk voortzetten. Tot de volgende keer!

Viva Italia 10 april

Van de organisatie van Viva Italia ontvingen we vandaag onderstaand bericht, doe er je voordeel mee:


10 APRIL – VIVA ITALIA – CM.COM CIRCUIT ZANDVO
OORT

Wat heb je nodig voor een geslaagd Italiaans feestje? Een mooi circuit, exotische supercars, enthousiaste leden van diverse Italiaanse autoclubs en motorclubs. Op 2e Paasdag (10 april) ziet het weer rood van de Ferrari’s, geel van de Lancia’s en zwart van de Italiaanse autoliefhebbers! Met meer dan 1200 Italiaanse auto’s van Ferrari tot Lancia, van Lamborghini tot Alfa Romeo en van Maserati tot Fiat, wil je dit als Italiaanse autoliefhebber natuurlijk niet missen!

Bestel tickets met €12,50 korting voor vanavond 23.59
Vanaf 13 jaar: €17,50,-
Aan de deur zijn de tickets €30

Kinderen 6 t/m 12 jaar: €10,-
Kinderen t/m 5 jaar: gratis toegang

Showautoticket: GRATIS zolang de voorraad strekt, daarna €8,-. Bestuurder en passagiers hebben nog wel elk een entreeticket nodig.

De tickets zijn te bestellen via de site van Viva Italia: http://www.viva-italia.nl

Aankondiging Snertrit

Beste Alfavrienden,

Indien er genoeg animo is om deel te nemen zijn wij (Teus en Rob) voornemens om weer eens een gezellige Snertrit te organiseren.

Deze zal plaatsvinden op zondag 5 maart en zowel starten als eindigen bij La Forgia Classico in Harmelen.(Breudijk 1 Harmelen)

Het wordt een compacte rit van rond 1,5 – 2 uurtjes waarbij na afloop op het eindpunt de Snert wordt geserveerd in een meer dan gezellige ambiance.

De start is voorzien rond 11.00u, ontvangst vanaf 10.30u.

We verzoeken jullie echter om uiterlijk vrijdag 17 februari door te geven of en met hoeveel personen je deelneemt aan de rit, zodat we weten op hoeveel mensen we moeten rekenen voor de snert en andere versnaperingen.

Aanmelden graag via een mailtje aan teus@btb-transportbegeleiding.nl (Indien er onvoldoende deelnemers zijn zal de rit niet doorgaan. We rekenen op minimaal 15 equipes!)

We hopen jullie in ieder geval in groten getale te kunnen begroeten bij La Forgia Classico op 5 maart voor een mooie rit en een gezellig samenzijn met overheerlijke snert!

Met alfantastische groet,

Teus en Rob